De veranderingen in de coördinatie, organisatie en uitvoering van de zorg, de WMO 2015 en de Jeugdwet, zorgen voor een grote transitie bij gemeenten en zorgaanbieders.

Tijd voor actie bij de 14 samenwerkende gemeenten in Twente, met het nieuwe Twents Model als leidraad voor de inkoop, toekenning en bekostiging van maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp. In het model staat het individuele resultaat van de inwoner of het gezinssysteem centraal.

CaseOZJT

Met nog maar een paar weken te gaan voor de grote presentatie van OZJT/Samen14 aan alle zorgaanbieders in Twente, gaan we bij Bam! de uitdaging aan om het model uit te leggen in een korte aansprekende animatie.

Doel:
Een animatie die boeit, het model duidelijk uitlegt en mensen het gevoel geeft dat ze
deze klus met z’n allen kunnen klaren!

Voor Bam! begint het met luisteren, heel goed luisteren… en nog meer luisteren. Als we het verhaal scherp hebben beginnen we aan het storyboard met een aantal key-karakters, in de hoofdrol onze ‘Everyman’ Tukker. “Haaaaa”, de opluchting is hoorbaar, “Ze snappen het”.

Het resultaat:
Een animatie die in 3 minuten het complexe verhaal behapbaar maakt, voldoende richtlijnen meegeeft en toch ruimte laat voor eigen invulling per gemeente en zorgaanbieder.

OZJT/Samen14 heeft deze animatie gelanceerd tijdens de marktbijeenkomst voor
zorgaanbieders op 23 april 2018. Meer info hier

Review
Ongeveer 500 deelnemers hebben deze bekeken. Reacties achteraf waren zeer positief te noemen.
Nogmaals bedankt.

Harald Noordhof
OZJT/Samen14

Projecten die óók raken!

Start typing and press Enter to search